«Elementært, min kjære Watson!»

Den klassiske engelske detektivhelten Sherlock Holmes fortsetter stadig å fascinere nye grupper av lesere og seere. Verdens mest kjente detektiv trenger vel neppe noen lengre introduksjon …

Selv møtte jeg Sherlock Holmes for første gang som ung tenåring på besøk hos min bestefar, og ble fascinert fra første stund. For meg åpnet dette døren til det spennende litterære landskap som klassisk engelsk krimlitteratur er …

 

Les mer om Sherlock Holmes og klassisk engelsk krimlitteratur i min artikkel som idag er publisert på Kulturvinduet.

 

—————–

English: Classical and modern versions of Sherlock Holmes continues to fascinate new groups of readers and viewers. This is the major topic in my article published today at Kulturvinduet (i.e. the Norwegian version of CultureWatch). This article was partly inspired by Sophie Lister’s excellent reflections in Light and Shadow.